Träna på klubben

Ordningsregler

För allas trevnad, vänligen respektera och följ de regler vi har.
Vi rastar våra hundar på områdena längs grusvägarna som finns i anslutning till stugan. Naturligtvis plockar vi upp efter våra hundar och slänger i någon av soptunnorna. Vi håller våra hundar kopplade utanför appellplan. Löptikar är välkomna till övre delen av appellplanen.

Kurser har företräde till appellplanen. Har du din hund med på appellplanen utan att träna ska den vara kopplad om det finns andra som tränar. Låt inte hundar leka på plan om det finns ekipage som tränar. Under tävlingsdagar är det inte tillåtet att träna på den del av appellplan som är uppmärkt.

Träningsmaterial som använts vid träning ställs undan på avsedd plats efteråt. Om något går sönder så kontakta någon i styrelsen.

Diska och plocka undan efter dig i köket. Kom ihåg att lämna stugan i det skick du själv önskar finna den i. Rökning är förbjuden inomhus och på vår träningsplan. Fimpar slängs såklart i befintliga askfat.

Ha SBK’s dressyrpolicy i åtanke när du tränar.

Allmänna träningar

Emellanåt drar vi igång med allmänna träningar på klubben i olika grenar eller bara för att ge alla  ett tillfälle att träna tillsammans oavsett gren.

Allmänna träningar just nu:

Tillåten skotträning – Tisdagar efter kl. 18, Söndagar mellan kl. 10-11. OBS! Söndagen den 15 oktober ingen skotträning pga att klubbstugan är uthyrd!

Ni som tränar skott vid de bestämda tillfällena behöver ändå först förvarna andra som är uppe och tränar på klubben samtidigt om att ni tänker börja skotträna. Ta hänsyn till varandra och har du en väldigt skotträdd hund, undvik att åka upp och träna vid dessa tillfällen.

Observera att om klubbstugan är uthyrd eller det är någon annan aktivitet på klubben som inte passar med skott en tisdag eller söndag, så får man då stå över skotträningen vid just det tillfället.

Träna på annan klubb
Som medlem i Svenska Brukshundklubben kan du ha chans att få träna på en annan klubb än den du är medlem i. Det är upp till varje klubb att avgöra vem man ger tillträde så fråga alltid först! Kontaktuppgifter till ansvariga i Ljungby Brukshundklubb hittar du under fliken Klubben/Styrelsen eller längst ner på startsidan.

Vill du passa på att träna på en annan klubb när du är på resande fot så måste du fråga den klubben om lov först. Har du tankar på att träna kontinuerligt på en annan klubb bör du se till att bli delmedlem även där.

Klubben bestämmer
Inom Svenska Brukshundklubben är varje lokalklubb en egen juridisk person och har en egen styrelse. Det är därför klubben själv som bestämmer hur man vill ha det på sin klubb och vilka som ges tillträde.

Du vet väl att du kan hyra klubbstugan?
Kostnad för medlemmar: 100 kr/dag, 50kr/halvdag
Kostnad för icke medlemmar: 500 kr/dag, 250kr/halvdag

Det går även att ställa upp husvagn på klubben vid hyrning av klubbstugan.
Kostnad för el till husvagn: 50kr/dygn

Städning ska ske senast dagen efter kl 16.00. Är inte stugan i det skick som den var när den lånades, debiteras man samma kostnad man betalat för att hyra.
Vid skadegörelse får den som hyrt stugan stå för kostnaden.

Observera att trots att klubbstugan är uthyrd är det fortfarande okej för klubbens medlemmar att träna på klubben. Självklart genom att ta hänsyn till de som hyr ut och inte störa dessa i och med sin träning eller träna precis där de håller till. Vår klubb har många stora planer och plats för alla! (undantag är ifall klubben är uthyrd för större evenemang så som utställningar eller dylikt)

Inga inplanerade uthyrningar för tillfället.

Senast uppdaterat: Nov 28, 2017 @ 23:31