KM 2019

Lördagen den 9 november går 2019 års klubbmästerskap av stapeln, där vi ska utse en klubbmästare i varje gren! Nedan följer relevant information för dagen.

Vad kostar det?

En start kostar 50kr/klass och betalas på plats (Swish eller kontant).

Kan man delta i flera grenar?
Det går bra att anmäla sig med flera hundar och till flera grenar, vi kommer att försöka lösa det på bästa sätt så att alla kan vara med och starta i de grenar man vill och att det inte blir alltför tajt.

Vilka kan delta?
Alla medlemmar är välkomna att delta på KM! Har du varit tävlingsaktiv under det gångna året men har tävlat för annan klubb så är du välkommen att delta i själva tävlingen, men kan tyvärr inte tävla om titeln som klubbmästare i Ljungby Brukshundklubb i den grenen.

Hur koras vinnarna?
Det kommer att tillämpas dold bedömning, vilket innebär att resultaten offentliggörs på kvällens klubbfest (mer info längre ner) då klubbmästarna utses och firas. I lydnad och brukset räknas vinnarna ut procentuellt där högst procent vinner. I rallylydnaden vinner det ekipage som får högst totalpoäng. I agilityn vinner det ekipage med minst fel och bäst tid i ett av de två loppen (det bästa loppet räknas).

När?
Schemat för dagen är följande (OBS! Endast preliminära tider):

• – Bruks — Samling kl. 9.00 vid klubbstugan för utkörning till spår i Ryssby
  • – Rallylydnad — Samling kl. 9.00 vid klubbstugan för samtliga deltagare. N/F börjar, därefter A/M
  • – Bruks — Brukslydnad med start ca kl 11.00 tillbaka på klubben, domare Ingemar Engström
  • – Lunchpaus kl. 12-13
  • – Lydnad — Samling kl 13.00 vid klubbstugan för samtliga deltagare
  • – Agility — Samling kl. 13.00 vid klubbstugan för samtliga deltagare

Startlistor kommer att fås under dagen. Det kommer att finnas lunch i form av soppa att köpa på plats.

GLÖM INTE!
Glöm inte att ta med er vaccinationsintyg, precis som på vanlig tävling.

Klasserna för dagen är:

• Bruks — Appell, lägre, där bägge klasserna går i appellspår. Platsliggning sker utan skott och spåren i Ryssby.
  • Lydnad — Startklass, klass 1
  • Rallylydnad — Kombinerad N/F (valfritt med koppel eller inte), kombinerad A/M
  • Agility — Hoppbana klass 1, med två försök

Medlemsfest

När vi är färdiga bjuder vi sedan på kvällen in till en medlemsfest. Alla klubbens medlemmar är välkomna, och det går också bra att ta med sig sin respektive. Då vi dessutom under kvällen kommer att blicka tillbaka på klubbens historia så är även tidigare medlemmar välkomna.

Ange hur många ni är som kommer tillsammans med eventuell specialkost i er anmälan. Festen börjar kl. 18.00 och under kvällen erbjuds följande:

• Välkomstdrink
  • Buffé med kött och fisk
  • Kaffe och kaka

Bordsvatten ingår i menyn, övriga önskade drycker får var och en ta med sig. Menyn kostar 180kr/person som betalas i samband vid anmälan, antingen via Swish (123 097 38 26) eller Bankgiro (309-5858). Skriv då ”Medlemsfest KM” inkl. namn vid er betalning. Anmälan är bindande.